De echte Bounty |
Het bovenstaande plaatje is van een echte Bounty en natuurlijk kan je de moeite doen om die precies na te maken. Ik had daar geen zin in en heb gewoon repen gemaakt. Ziet er leuk uit en smaakt precies hetzelfde :)
De DIY Bounty
Maakt 20 repen (beetje afhankelijk van dikte en hoe groot je de repen uitsnijdt)Benodigd:
-een rechthoekige schaal/bakblik oid
-bakpapier
-150 gram gemalen kokos
-6 theelepels kokosolie (liefst de onbewerkte versie die nog zijn kokosgeur en -smaak heeft)
-6 theelepels agave/ahornsiroop*, te koop bij de ekoplaza oa
-een 100 gram reep chocola, ik koos voor extra puur maar melk komt meer overeen met een echte Bounty.
net genoeg ahornsiroop smaak om het super lekker te maken |
*je kan ook agave, of ahorn, of honing gebruiken
optioneel: foodprocessor
Smelt de kokosolie in een pannetje, voeg de siroop toe en roer door elkaar.
Als je een foodprocessor hebt, doe hier dan de gemalen kokos in en schenk de olie/siroop erbij.
Mix tot een smeuige massa.
Geen foodprocessor? Geen probleem! Doe dan de gemalen kokos gewoon bij in het pannetje (nadat je het van het vuur hebt gehaald) en roer tot een smeuige massa. Het kan zijn dat je iets meer gesmolten kokosolie moet toevoegen hiervoor.
Doe een stuk bakpapier in een blik/schaal.
Verspreid het kokos mengsel egaal over de bodem. Houdt het ongeveer 1/2 tot 1,5 cm dik naar eigen inzicht.
Druk het een beetje aan met de achterkant van een lepel.
Breek de chocola in stukjes en smelt het au-bain-marie.
Giet het over de kokos. Gebruik weer de achterkant van een lepel om het uit te smeren.
Zet de schaal/blik in de koelkast totdat de chocola goed gestolt is.
Even met een scherp mes in stukjes snijden en proberen het niet allemaal in 1 keer op te eten!
Bewaren: in een koekjestrommel buiten de koelkast, anders wordt het te hard
Wie gaat het proberen?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.