Natuurlijk red velvet cupcakes met honing
260 gram witmeel (kan ook spelt maar dan wordt de cake donkerder)
1/2 theelepel zout
2 eetlepels cacao (of 1,5 eetlepel rauwe cacao)
175 gram honing creme (die wittige)
3 eieren, gescheiden
120 ml plantaardige olie
240 ml karnemelk
2 theelepels vanille extract
1 theelepel azijn
100 ml bietensap
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Boter een muffinvorm.
Voeg alle droge ingredienten samen in een kom en mix. Zet opzij.
Voeg alle natte ingredienten samen in een grote kom maar houdt het eiwit apart.
Klop goed door elkaar.
Blijf kloppen en schep beetje voor beetje de droge ingredienten erdoor tot alles goed gemengd is.
Klop in een aparte vetvrije kom de eiwitten net stijf.
Roer de eiwitten voorzichtig door het beslag.
Schep het beslag in de vormpjes. Geen lepels afkloppen of de vorm stampen, dan gaat de lucht er weer uit en dat is het enige wat deze cakejes luchtig maakt.
Zet de cakejes 30 minuten midden in de oven of totdat als je er een sateprikker in steekt deze er schoon uitkomt.
Geniet!
Hallo ,
BeantwoordenVerwijderenik heb een vraagje ,
voor hoeveel cupcakes is dit recept?
alvast bedankt
met vriendelijk groet!
Hi! Goeie vraag. Ik denk dat het 12 cakejes maakt maar helemaal zeker weet ik het niet. Dit komt op mijn to do lijst om even na te kijken, en dan komt er gelijk een foto bij :)
VerwijderenSucces met maken, en laat gerust weten als het niks is. Natuurlijke rode kleurstof is lastig! Groetjes Yasmijn