Kokos gembercake recept
115 gram kokosmeel170 gram speltmeel
170 gram roomboter, ongezouten (kamertemperatuur)
340 gram bio honing
2 eieren
240 ml melk
2,5 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel gember
Verwarm de oven op 165 graden.
Vet een cake/broodblik in met een beetje kokosolie of boter en dek dit af met bakpapier op maat geknipt.
Klop de honing en de boter in een grote kom tot een luchtig beslag.
Voeg een ei toe en mix tot deze volledige is opgenomen. Voeg dan pas het tweede ei erbij en herhaal.
Giet de melk erbij en maak een egaal beslag.
Meng de droge ingredienten in een tweede kom.
Voeg deze al roerend bij het vocht tot het net goed gemixt is.
Giet het beslag in het blik.
Bak de cake een uur in de oven.
Controleer of deze goed is door er een prikker in te steken. Deze moet er schoon uitkomen.
Laat 10 minuten af koelen in het blik en keer dan om op een rooster.
De cake is stevig genoeg om te decoreren maar dat is helemaal niet nodig.
Bewaar in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.