Een Pixie Dust cakeje voor wat sparkle in het gewone leven |
Knisperend chocolade cakeje met cream cheese vulling
(geïnspireerd op een dessert van Cinderella's Royal Table, Magic Kingdom)
Maakt tussen 18 en 24 cupcakes
Cream cheese vulling
225 gram cream cheese (ik gebruik een kuipje philadelphia)
100 gram suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
Maakt tussen 18 en 24 cupcakes
Cream cheese vulling
225 gram cream cheese (ik gebruik een kuipje philadelphia)
100 gram suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
Chocolade cake
230 gram zachte boter
230 gram suiker
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
4 eetlepels cacaopoeder (of 3 eetlepels rauwe cacaopoeder)
4 eieren
1 theelepel vanille extract
Kruimel
100 gram suiker
4 eetlepels bloem
1 theelepel gemalen kaneel
4 eetlepels zachte boter
Vulling:
Gebruik een mixer om alle ingrediënten goed te mengen. Zet opzij.
Kruimel:
Meng suiker, bloem en kaneel in een kom. Gebruik een vork om de boter erdoor te mengen tot een kruimel. Je kunt dit ook met je handen doen.
Chocolade cake:
Klop alle ingrediënten samen in een grote kom tot een glad beslag. Dit duurt maar een paar minuten.
Samenvoegen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een muffinvorm met papierenvormpjes.
Vul elk vormpje tot de helft met chocolade cake beslag.
Giet ongeveer 2 eetlepels cream cheese vulling over het cake beslag.
Eindig met een laagje kruimels, licht aangedrukt.
Bak de muffins in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Test het cakeje met een sateprikker. De chocolade cake moet geen beslag meer afgeven, de cream cheese vulling blijft zacht.
Laat de cakejes 10 minuten in de vorm afkoelen alvorens ze op een rek te zetten om verder af te koelen.
De cakejes zijn het beste houdbaar in de koelkast en gaan een paar dagen mee.
Geniet van een beetje Pixie Dust!
230 gram zachte boter
230 gram suiker
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
4 eetlepels cacaopoeder (of 3 eetlepels rauwe cacaopoeder)
4 eieren
1 theelepel vanille extract
Kruimel
100 gram suiker
4 eetlepels bloem
1 theelepel gemalen kaneel
4 eetlepels zachte boter
Vulling:
Gebruik een mixer om alle ingrediënten goed te mengen. Zet opzij.
Kruimel:
Meng suiker, bloem en kaneel in een kom. Gebruik een vork om de boter erdoor te mengen tot een kruimel. Je kunt dit ook met je handen doen.
Chocolade cake:
Klop alle ingrediënten samen in een grote kom tot een glad beslag. Dit duurt maar een paar minuten.
Van drankjes en brood tot sausjes en desserts, en alles ertussen. |
Samenvoegen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een muffinvorm met papierenvormpjes.
Vul elk vormpje tot de helft met chocolade cake beslag.
Giet ongeveer 2 eetlepels cream cheese vulling over het cake beslag.
Eindig met een laagje kruimels, licht aangedrukt.
Bak de muffins in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Test het cakeje met een sateprikker. De chocolade cake moet geen beslag meer afgeven, de cream cheese vulling blijft zacht.
Laat de cakejes 10 minuten in de vorm afkoelen alvorens ze op een rek te zetten om verder af te koelen.
De cakejes zijn het beste houdbaar in de koelkast en gaan een paar dagen mee.
Geniet van een beetje Pixie Dust!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.