Kinderkoekjes, zonder toegevoegd suiker, zuivelvrij, zonder ei
Maakt ongeveer 20 kleine koekjes
(Let op: het meel is in ml , niet gram)
200 ml speltmeel
Een pak druivensap, daarvan heb je 100 ml ingedikt druivensap nodig (wit voor witte koekjes, rood voor roze koekjes)
35 ml vloeibare kokosolie (gewoon even op de kachel zetten oid)
theelepel bakpoeder
De druivensap moet ingedikt worden. Dit kan je makkelijk een dag of twee van te voren doen. Bewaar het afgedekt in de koelkast.
Giet ongeveer 300 ml druivensap in een pannetje en laat tot de helft inkoken. Ik heb het 25 minuten op een laag pitje laten pruttelen maar let op dat het niet droog kookt! (Ik heb iets meer in de pan gedaan zodat ik in ieder geval 100 ml over zou hebben.) Laat de druivensap deels afkoelen voor gebruik.
Roer de bakpoeder door het speltmeel.
Giet de kokosolie en de druivensap bij het meel. Roer het goed door elkaar met een vork.
Zet het beslag minimaal een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Als het beslag stevig is geworden, kan je het uitrollen als deeg op een licht bestoven oppervlak.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.
Druk er figuurtjes uit of snijdt het deeg in vierkantjes.
Bak de koekjes 20-25 minuten in het midden van de oven.
De koekjes zijn het best te bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast.
Geniet!
200 ml speltmeel
Een pak druivensap, daarvan heb je 100 ml ingedikt druivensap nodig (wit voor witte koekjes, rood voor roze koekjes)
35 ml vloeibare kokosolie (gewoon even op de kachel zetten oid)
theelepel bakpoeder
De druivensap moet ingedikt worden. Dit kan je makkelijk een dag of twee van te voren doen. Bewaar het afgedekt in de koelkast.
Giet ongeveer 300 ml druivensap in een pannetje en laat tot de helft inkoken. Ik heb het 25 minuten op een laag pitje laten pruttelen maar let op dat het niet droog kookt! (Ik heb iets meer in de pan gedaan zodat ik in ieder geval 100 ml over zou hebben.) Laat de druivensap deels afkoelen voor gebruik.
Roer de bakpoeder door het speltmeel.
Giet de kokosolie en de druivensap bij het meel. Roer het goed door elkaar met een vork.
Zet het beslag minimaal een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Als het beslag stevig is geworden, kan je het uitrollen als deeg op een licht bestoven oppervlak.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.
Druk er figuurtjes uit of snijdt het deeg in vierkantjes.
Bak de koekjes 20-25 minuten in het midden van de oven.
De koekjes zijn het best te bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast.
Geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.