CHOCOLADE CUPCAKES
Maakt 18 stuks
benodigdheden:
230 gram zachte boter
230 gram fijne kristalsuiker
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
4 eetlepels cacaopoeder (3 eetlepels rauwe cacaopoeder)
4 eieren
1 theelepel vanille extract
100 gram hazelnootchocolade in stukjes gehakt
Een muffinbakvorm
Papieren muffinvormpjes
Eventueel een ijsschep met zo'n dingetje wat heen en weer gaat
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de papieren vormpjes in de bakvorm.
Klop alle ingredienten behalve de gehakt chocola in een grote kom, liefst electrisch totdat het beslag luchtig en licht van kleur is. Ongeveer 8 minuten. Roer voorzichtig de gehakt chocola erdoor.
Schep het beslag in de vormpjes. De ijsschep is hiervoor heel handig omdat het beslag er makkelijk uitvalt, niet druipt over de vorm, en je hebt bij 1 schep de goede hoeveelheid plus alle cakejes zijn hetzelfde formaat.
Zet de cakejes 20-25 minuten in de oven. Neem de bakplaat eruit en laat nog 5 minuten staan. Haal de cakejes er daarna uit en laat afkoelen op een rooster.
Je kan ze 2 dagen bewaren in een afgesloten trommel.
Geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.