maandag 24 maart 2014

(Echt!) Lekkere zachte ahornsiroop koekjes, gluten-arm, zonder ei en ev zuivelvrij

Het klinkt misschien ongelovelijk dat een gluten-arm, geraffineerd suikervrij, ei-vrij en eventueel zelfs zuivelvrij koekje lekker kan zijn maar toch is het zo! Probeer maar ;) Mijn moeder heeft sinds kort een overzicht van alles wat ze (tijdelijk) niet mag eten. Dat is ongeveer alles en dus erg moeilijk. Ik probeer haar daarom te helpen met recepten voor snacks die ze gerust kan eten.
Deze is heel erg makkelijk en bevat heel weinig ingredienten. Het boekweitmeel geeft een vrij typische smaak en kan vervangen worden door ander meel.

Ahornsiroop koekjes, gluten-arm, geraffineerd suikervrij, ei vrij, eventueel zuivelvrij

100 gram boter, kamertemperatuur
1 avocado, goed rijp
50 ml ahornsiroop
100 gram gerst vlokken
100 gram boekweitmeel

Klop de boter, avocado en ahornsiroop tot een luchtig beslag.  
Maal de gerst vlokken zo fijn mogelijk. Meng het meel erdoor.
Roer het meelmengsel door de natte ingredienten.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Schep bolletjes van het beslag op de plaat. Ze lopen niet uit dus druk ze enigzins plat.
Zet de bakplaat in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden. 

Als de oven voorverwarmt is, neem dan de plaat uit de koelkast en zet deze 1 onder het midden in de oven.
Draai de temperatuur omlaag naar 200 graden.
Bak de koekjes 15 tot 20 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Te lang en ze worden heel broos aan de buitenkant.

Ik hoor graag als je ze probeert!
Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...