Deze is heel erg makkelijk en bevat heel weinig ingredienten. Het boekweitmeel geeft een vrij typische smaak en kan vervangen worden door ander meel.
Ahornsiroop koekjes, gluten-arm, geraffineerd suikervrij, ei vrij, eventueel zuivelvrij
100 gram boter, kamertemperatuur
1 avocado, goed rijp
50 ml ahornsiroop
100 gram gerst vlokken
100 gram boekweitmeel
Klop de boter, avocado en ahornsiroop tot een luchtig beslag.
Maal de gerst vlokken zo fijn mogelijk. Meng het meel erdoor.
Roer het meelmengsel door de natte ingredienten.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Schep bolletjes van het beslag op de plaat. Ze lopen niet uit dus druk ze enigzins plat.
Zet de bakplaat in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden.
Als de oven voorverwarmt is, neem dan de plaat uit de koelkast en zet deze 1 onder het midden in de oven.
Draai de temperatuur omlaag naar 200 graden.
Bak de koekjes 15 tot 20 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Te lang en ze worden heel broos aan de buitenkant.
Ik hoor graag als je ze probeert!
Geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.