dinsdag 1 oktober 2013

2 minuut Chocoladetaart in een mok, zonder ei of boter

Ooit 's avonds op de bank gezeten wensend dat je chocoladetaart had? Dan is dit echt een recept voor jou! Snel, weinig zooi en lekker! Van je kast doorzoeken naar ingredienten tot op de bank met een mok heerlijke taart duurt maar hoogstens 10 minuten.

2 minuut Chocoladetaart in een mok



Benodigdheden:

- een magnetron bestendige mok, zo'n eentje waar je thee uit drinkt.

- 5 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- 4 eetlepels rietsuiker (of basterdsuiker)
- 2 volle theelepels cacao
- snufje zout

- 1/2 theelepel witte azijn
- 1/4 puur vanille extract
- 2 theelepels plantaardige olie (geen olijf, ik gebruik altijd rijstolie)
- 4,5 eetlepels water
Doe de droge ingredienten in de mok en mix ze goed door elkaar. Maak een gat in het midden en voeg de natte ingredienten toe. Mix het geheel met een vork tot een egaal beslag. Zet de mok in de magnetron en verwarm 2 minuten op 800 watt.
Met een beetje poedersuiker, frosting, slagroom, of stukjes chocola maak je het taartje af. Leuk om te zien, heerlijk om te eten!


Dit is ook leuk als cadeautje voor bijvoorbeeld een housewarming, verjaardag of trouwerij. Koop een leuke mok, doe de droge ingredienten erin. Voeg er wat fijn gehakte chocola bij voor een extra decadente taart. Doe de natte ingredienten in een klein zakje dat je heel goed dichtmaakt en aan de mok hangt, samen met een kaartje met het recept. Wikkel het geheel mooi in folie en klaar! Simpel, goedkoop en heel leuk!

Maak er iets moois van!


1 opmerking:

  1. Wat een top idee!!!
    Echt super als bedankje en heel creatief.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...