Deze muffins zijn een suikervrije, speltmeel variant van de beroemde usa lemon poppyseed muffins. Ze zijn snel en makkelijk te maken.
Citroen maanzaad muffins met speltmeel en honing
200 gram speltmeel
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels maanzaad
2 eetlepels geraspte citroen
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
175 gram boter gesmolten
100 gram honing
3 eieren
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe muffin papiertjes in een 12 stuks muffinvorm.
Meng in een grote kom de speltmeel, bakpoeder, maanzaad, kokosbloesemsuiker en de geraspte citroen. Zet opzij.
Klop de honing en de citroensap door de eieren tot een glad beslag.
Smelt de boter in een pannetje op het vuur.
Giet als eerste de boter bij het meel en meng een beetje door elkaar.
Giet het eiermengsel erbij en klop tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes.
Zet de muffinvorm 25 tot 30 minuten in het midden van de oven.
Test of de muffins klaar zijn door erop te duwen. Ze moeten terugveren.
Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm.
Laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.
De muffins zijn het lekkerst als je ze binnen 2 dagen op eet.
Voor een lekkere frosting voor op de muffins zie:
http://www.homemade-baby-food-recipes.com/sugar-free-frosting.html
De prachtig roze kleur van de frosting in het plaatje komt van een drupje bietensap in een cream cheese frosting.
Geniet!
Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenMaar als ik nu geen kokosbloemsuiker heb of wil kopen? Kan je dat vervangen door gewone suiker?
Bedankt!
VerwijderenJe kan kokosbloesemsuiker altijd vervangen voor (licht)bruine basterd suiker. Mocht je dat niet hebben dan voldoet in dit recept witte suiker ook prima.
Succes!