Maar bij die eerste verjaardag hoort natuurlijk ook een taart. Eentje met een mooi kaarsje (dat ze nog niet kan uitblazen maar dat geeft niet) en die je dan al zingend naar binnen kan dragen. Gezien we nog steeds proberen niet al te veel suiker aan haar te geven, heb ik even gegoogled naar "baby first birthday cake recipe" en kwam bij de geweldige site van Homemade baby food recipes.
Daar hebben ze massa's geweldige recepten voor baby's eerste verjaardagstaart, en allemaal zonder suiker. Mijn oog viel meteen op de honing en gember cake. Het leek me een goede taart om te decoreren en lekker. Gezien Lotte 1 is op d'r verjaardag is de honing ook geen probleem.
Hieronder het recept in het Nederlands.
Recept van de week
Biologische honing en gember cake(rechtstreeks vertaald van Homemade baby food recipes)
Hier een geweldig recept voor de baby eten fijnproever! De cake is gezoet met honing (niet geschikt voor kinderen onder de 1) en heeft een verwarmende smaak. De textuur is heerlijk smeuïg en het recept vraagt 100% volkorenmeel, dus er zit genoeg volkoren goedheid in voor baby en vrienden!
(Note: we hebben een beetje gesjoemeld voor presentatie doeleinden met een lichte bestuiving van poedersuiker (minder dan 1/4 theelepel). Dit is natuurlijk niet nodig voor het recept en kan achterwege gelaten worden of vervangen door suikervrije frosting.)
324 gram (2,5 US cups) volkorenmeel
170 gram ongezouten boter, kamertemperatuur
340 gram (1 cup) honing
2 eieren
240 ml (1 cup) melk
2 theelepels baking soda (natriumbicarbonaat)
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel gemalen gember
Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius.
Meng de boter en de honing in een kom.
Mix er een ei door. Als deze geheel is opgenomen, mix het andere ei erdoor.
Voeg de melk erbij en mix alles goed door elkaar.
In een tweede kom, meng de meel, de baking soda en de kruiden.
Meng de natte en droge ingredienten totdat het net een glad mengsel is, niet langer.
Giet het beslag in een beboterd cakeblik.
Bak het een uur of tot een scherp mes dat je in het midden steekt er schoon uitkomt.
Laat 10 minuten in het blik afkoelen en haal de cake er dan uit om af te koelen op een rek.
Als je poedersuiker als topping wilt gebruiken, strooi deze er dan over als de cake afgekoeld is.
Hier lees je het originele recept: http://www.homemade-baby-food-recipes.com/healthy-first-birthday-cake-recipes.html#ixzz2cPlvZS8T
Mocht je deze cake maken, dan hoor ik graag wat je ervan vond. Ik overweeg hem te gebruiken als decoratietaart in mijn "winkel".
Maak er iets moois van!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.