dinsdag 14 mei 2013

Cupcakes voor twee: Rozenwater cupcakes met cream cheese frosting

Recept van de week

Een cakeje wat je makkelijk in 30 minuten kan maken, heerlijk smaakt en te delen is met je liefje, of dat nu je geliefde, je vriendin, je kind of je maag is ;) Dit recept is ideaal voor iedereen die wel eens van een taartje wil genieten zonder de verleiding tot nog meer eten of nog 10 andere mensen te moeten uitnodigen.


Rozenwater cupcakes met cream cheese frosting 
(maakt 2 cupcakes!)

Gemaakt voor moederdag



















Benodigdheden:

Cupcakes
1 eiwit
25 gram suiker (zelf gebruik ik rietsuiker maar kristalsuiker kan ook)
30 gram boter, gesmolten
30 gram bloem
1 gram bakpoeder, een afgestreken koffielepeltje ongeveer
mespunt zout
10 ml vanille extract
10 ml rozenwater (heb je dat niet, geen nood! Gewoon vervangen voor meer vanille)
+/- 15 ml melk

Frosting
50 gram cream cheese (ook wel philadelphia of zuivelspread in de winkel)
50 gram boter, op kamertemperatuur
suiker naar smaak

Verwarm de oven voor op 175 graden (geen hetelucht). Bekleed een muffin-bakvorm met 2 papieren bakvormpjes.
Doe het eiwit en de suiker samen in een kom en klop een minuutje met een vork. Voeg de vanille en de boter toe en roer tot alles is gemengd. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe en roer tot het een gladde massa vormt zonder klonten (eventueel de bloem en bakpoeder zeven als deze veel klontjes bevat).
Roer het rozenwater door het beslag en als laatste de melk. Let erop dat het beslag niet te dun wordt, het moet een beetje stroperig blijven. Verdeel het beslag gelijkmatig tussen de 2 bakvormpjes.

Bak op 175 graden in het midden van de oven tot de cake er droog uit ziet en terugveert als je erop drukt, minstens 12 minuten, daarna checken om de 5 minuten. Haal het bakblik uit de oven en laat de cupcakes daarin afkoelen, liefst op een rooster. Je kan ze nu direct eten, of laten afkoelen en de frosting erop doen, of beter nog zet je ze
een nacht in een luchtdichte doos in de koelkast en frost ze dan. 
Om de cream cheese frosting te maken klop je de boter met een handmixer luchtig (duurt een paar minuten). Klop daarna de cream cheese erdoor tot het goed is vermengd. Voeg suiker toe naar smaak, begin met 1 eetlepel en kijk wat je ervan vind. Hierna kan je de frosting nog kleuren mocht je dat willen. (Met kurkuma bijvoorbeeld. Dit geeft een mooie gele kleur en is niet chemisch :) 
Zet de frosting afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Lepel de frosting bovenop de afgekoelde cupcakes of gebruik een spuitzak om een mooi toefje te maken.
  
De cupcakes en de frosting zijn afzonderlijk van elkaar een paar dagen houdbaar in een luchtdichte doos in de koelkast.  

Maak er wat moois van! 



© Taart&Art 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...