Suikervrije speltmeel kruidnoten
Maakt ongeveer 30 kruidnoten
100 gram speltmeel (volkoren of bloem kan ook maar dat raad ik af wegens smaak of gezondheid)
60 gram margarine
30 gram maple syrup (ahornsiroop) liefst grade A maar hoeft niet
25 gram oerzoet
1 theelepel speculaaskruiden
5 gram bakpoeder
1/4 theelepel zout
Smelt de boter in een pannetje. Roer de maple syrup erdoor. Zet opzij om deels te laten afkoelen.
Meng alle droge ingredienten in een kom en roer daarna het boter mengsel erdoor. Kneed het deeg kort met de hand door. Rol een bal van het deeg en druk deze tot een platte schijf (niet platter dan 1 cm).
Leg de schijf in de kom, dek deze af met bee's wrap (of als je dit niet hebt een schone theedoek) en zet 30 minuten in de koelkast.
Pak een stuk bakpapier ter grootte van je bakplaat. Rol het deeg hierop uit tot 1 cm dikte.
Druk er nu met een appelboor rondjes uit of rol kleine balletjes met de hand.
Doe alle balletje weer terug in de kom en zet nog 15 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg het bakpapier op de bakplaat. Strooi de deegballetjes erover, verspreid ze zodat ze elkaar niet raken en duw elk balletje een beetje aan op de plaat.
Zet de bakplaat 10-12 minuten in de oven.
Laat de kruidnoten afkoelen op een rooster.
Bewaar ze in een afgesloten bakje of pot op een koele plek (hoeft niet in de koelkast, mag wel)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.