Met de vakantie in zicht is het een enorme zooi en drukte in huis. Hadden we altijd al moeite met het indelen van de auto zodat alles erin past, nu moet er een baby en een heleboel babyspullen mee. Nu denk ik bij alles, hebben we dat echt nodig? Luiers voor de hele vakantie...baby's in Denemarken hebben vast ook luiers om dus nee dat hoeft niet... volle fles shampoo... Hubby heeft niet eens haar dus nee dat hoeft ook niet... een aparte fles zeep voor Baby... jep even naar de Etos, waarom ik toch al Baby's producten puur natuur wil hebben en dat van mezelf niet is ook een goede vraag... snoetepoetser... ja is wel handig in de auto... zonnebrand... ik wil geen gefrituurd kind dus belangrijk!... alle zwemluiers.... nee is misschien wat veel, volgens mij kan je niet eens zwemmen op de camping... zucht. etc etc.
Dat houd mij dus nog wel een paar dagen bezig.
Voor dit recept heb ik vandaag even koekjes gebakken, als afleiding voor al dat denkwerk. Het idee was een heel ander soort koekje maar de uitvoering ging niet helemaal goed geloof ik. Gelukkig werd het een heel lekker ander koekje.
Deze koekjes zijn ideaal om met kinderen te maken want ze bevatten geen ei en het deeg kan dus naar hartelust gegeten worden. Het is hoogstens even ongezond als de gebakken versie ;)
Goude honingkoekjes
(Maakt minstens 15 koekjes)
Benodigdheden:
150 gram bloem
125 gram suiker
150 gram boter op kamertemperatuur
10 gram honing
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de boter, honing en suiker in een kom en mix met de mixer tot een luchtige massa.
Voeg de bloem erbij en mix met een lepel totdat de bloem is opgenomen.
Bekleed een koude bakplaat met bakpapier.
Rol van het beslag balletjes van ongeveer 4 cm, leg ze op de plaat en druk ze licht aan. Leg de balletjes redelijk ver uit elkaar want ze gaan uitvloeien.
Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de koekjes ongeveer 15 minuten. Ze moeten niet bruin worden en zacht zijn als je erop drukt, maar je moet ze wel ruiken! Altijd een goede indicatie voor of iets klaar is.
Laat de koekjes op het bakpapier op de plaat afkoelen.
150 gram bloem
125 gram suiker
150 gram boter op kamertemperatuur
10 gram honing
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de boter, honing en suiker in een kom en mix met de mixer tot een luchtige massa.
Voeg de bloem erbij en mix met een lepel totdat de bloem is opgenomen.
Bekleed een koude bakplaat met bakpapier.
Rol van het beslag balletjes van ongeveer 4 cm, leg ze op de plaat en druk ze licht aan. Leg de balletjes redelijk ver uit elkaar want ze gaan uitvloeien.
Ze liggen een beetje raar omdat het twee soorten zijn en ik ze uit elkaar wilde houden. |
Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de koekjes ongeveer 15 minuten. Ze moeten niet bruin worden en zacht zijn als je erop drukt, maar je moet ze wel ruiken! Altijd een goede indicatie voor of iets klaar is.
Laat de koekjes op het bakpapier op de plaat afkoelen.
Maak er iets moois van!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.