Er gaan veel kruiden in deze cake, zo'n 4 eetlepels. Hoe meer geraffineerd suiker, hoe minder werkelijk smaak je nodig hebt. Obviously is het omgekeerde ook het geval dus vandaar de grote hoeveelheid kruiden.
Makkelijker, lekkerder, en deze is geraffineerd suikervrij, ook al vind ik ongezoete appelmoes ook geen vorm van suiker maar appelstroop wel, en ook nog gluten- en lactosevrij!
Kruidcake, geraffineerd suikervrij, lactosevrij, glutenvrij
250 gram boekweitmeel
1/2 tl baking soda
3 tl gemberpoeder
4 tl kaneelpoeder
2 tl gemalen anijs
1/2 tl peper
1 tl gemalen kruidnagel
1/2 tl noodmuskaat
3 eieren
55 gram kokosolie
350 gram appelmoes
20 druppels Greensweet stevia
2 el appelstroop
Doe de kokosolie in een hoge beker en zet deze in heet water om het vloeibaar te maken.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Verfrommel een stuk bakpapier tot een bal en strijk het weer glad. Druk het bakpapier nu in een cakeblik.
Mix alle droge ingredienten samen in een middelgrote kom. Zet opzij.
Klop de eieren schuimig.
Voeg al kloppend geleidelijk de vloeibare kokosolie bij de eieren.
Voeg nu de appelmoes, stevia en appelstroop toe.
Klop 1 a 2 minuten tot een geheel.
Maak een kuiltje in het meel.
Voeg het ei mengsel bij het meel en roer tot een mooi beslag.
Tip: Begin met roeren in het midden en laat het vocht zelf het meel mee trekken van de rand.
Giet/schep het beslag in het blik en strijk het enigszins vlak.
Bak de cake 45 minuten in het midden van de oven.
De cake kan in het blik af koelen maar hij valt prima warm te snijden.
Bewaar deze cake luchtdicht ingepakt in de koelkast.
Wat wordt bedoeld met soda? Wordt daarmee baking soda bedoeld?
BeantwoordenVerwijderenHallo Debora,
BeantwoordenVerwijderenIk bedoel inderdaad baking soda. Ik zal het meteen aanpassen!
Mvg Yasmijn