dinsdag 25 juni 2013

Suikervrije, glutenvrije cakejes, ideaal voor kinderen

Recept van de week
Suikervrij en glutenvrij klinkt bij mij altijd als jakkie maar deze zijn best wel lekker en ideaal voor kinderen. Mijn 9 maanden oude dochter vond ze heerlijk en mijn 4 jarige nichtje ook! Je moet wel houden van amandelen en het idee los laten dat het smaakt naar cake. Ze komen ook in chocola maar dat is niet voor kindjes onder de 1,5 ongeveer. Ik maak ze in mini vorm omdat ze nogal lang moeten bakken zelfs als ze zo klein zijn en omdat dat een ideaal formaat is voor Lotte.


Suikervrije, glutenvrije cakejes
 
(Maakt 24 mini cakejes)Benodigdheden:

200 gram amandelmeel

3 bananen 
1 ei
1 avocado


De avocado moet echt goed rijp zijn anders gaat dit recept niet lukken. Zoek eerst een donker groen, zwaar, stevig exemplaar zonder zachte plekken of deuken. Doe daarna dit:

Haal het stokje eraf, is het daaronder bruin dan is de avocado overrijp, is het gelig groen dan is hij perfect!

De bananen moeten ook goed rijp zijn maar liever niet bruin.

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. 170 voor hetelucht.


Snijd de avocado tot aan de pit in vieren. Je kan de kwartjes nu van de pit aftrekken en de schil eraf trekken. Je hoeft dus niks te schillen.Doe de avocado in de kom en mix totdat er geen klontjes meer zijn en je een luchtige licht groene smurrie hebt. Prak de bananen erdoor en mix daarna nogmaals totdat je een mousse achtige substantie hebt. Voeg het ei erbij, het meel en eventueel het cacao. Meng tot een glad beslag. Het moet niet te dun zijn. Als je er een lepel doorheen haalt, moet het beslag niet meteen in het gootje vloeien maar een geul achterlaten. Als het te dun is, doe dan nog wat meel erbij.Doe papieren muffinvormpjes in een mini muffin bakblik. Je kan het beslag er met een lepeltje in scheppen of het in een spuitzak doen om het zonder knoeiboel erin te spuiten. Elk vormpjes moet 3/4 vol. Zet het blik in de oven totdat de cakejes bruin zijn en stevig aanvoelen. Ongeveer 25 minuten, maar controleer ze elke 5 minuten na een kwartier. Wil je een smeuig cakeje, bak ze dan 15 minuten. Niet aan te raden voor kindjes onder de 1. Laat de cakejes in de vorm afkoelen en eet ze pas de volgende dag.

Maak er iets moois van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...