dinsdag 4 juni 2013

Gezonde chocolademousse, zonder suiker en super simpel

Recept van de week


Deze week begin ik aan een trouwtaart. Ik heb er echt zin in maar het wordt wel spannend! Ik heb nog nooit een trouwtaart gedaan en zeker nooit zo'n grote taart gemaakt. Hij wordt voor 70 mensen! Mijn How to aanstaande vrijdag gaat vervallen als ik compleet in de stress raak ofzo ;)
Gelukkig zijn er veel simpelere projecten met een geweldig resultaat. Wie wil er nou niet een gezonde chocolademousse maken. Gewone chocolademousse is al niet echt ongezond maar deze is echt gezond met maar 3 ingredienten en geen suiker.Gezonde chocolademousse zonder suiker en super simpel
(Ruim voldoende voor 2 personen)

Benodigdheden:

2 bananen, goed rijp maar niet bruin
2 avocado, rijp
6 afgestreken eetlepels cacao
Kom
Mixer


De avocado moet echt goed rijp zijn anders gaat dit recept niet lukken. Zoek eerst een donker groen, zwaar, stevig exemplaar zonder zachte plekken of deuken. Doe daarna dit:
Haal het stokje eraf, is het daaronder bruin dan is de avocado overrijp, is het gelig groen dan is hij perfect!

De bananen moeten ook goed rijp zijn maar liever niet bruin.

Werkwijze:

Snijd de avocado tot aan de pit in vieren. Je kan de kwartjes nu van de pit aftrekken en de schil eraf trekken. Je hoeft dus niks te schillen.

Doe de avocado in de kom en mix totdat er geen klontjes meer zijn en je een luchtige licht groene smurrie hebt. Prak de bananen erdoor en mix daarna nogmaals totdat je een mousse achtige substantie hebt. Voeg de cacao toe en mix nogmaals 3 minuten op hoge snelheid.

Verdeel de mousse in schaaltjes en zet deze minstens 30 minuten in de koelkast. Of zet de hele kom in de koelkast, en eet het daarna allemaal in je eentje op ;)


Maak er iets moois van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...