vrijdag 21 maart 2014

Dragen op de knieen, de moderne man

Echt iets voor mannen
 Daar kwam hij weer, die hippe vader. Een telefoon in de hand, een jasje over zijn arm, een rozekleurig boordje met van die bloemetjes aan de binnenkant onder een donker grijze ronde hals trui, een nette spijkerbroek als zoiets bestaat, zakelijke bruine gepoetse schoenen en met een draagzak. Mannen en draagzakken, het staat niet echt stoer maar doet menig vrouwenhart vast smelten. Een man die zo zelfverzekerd is dat hij geen probleem heeft om zijn super jonge kroost mee te dragen naar wie weet waar. Een terrasje misschien? De man heeft nooit een boodschappentas bij zich dat ik heb gezien. Misschien een afspraak met andere vaders? Ik zie het wel eens bij de binnenspeeltuin in Amsterdam. Geen moeder in zicht, alleen een bende vaders, hip gekleed en net iets te gestyled, die even enthousiast klauteren, glijden en rennen als de peuters waar ze achteraan gaan. Maar goed dat zijn dan wel al peuters. (Trouwens het perfect gescheerde baardje schijnt in te zijn bij ons in de buurt las ik laatst.)
Ik kan mij de aflevering van Friends nog herinneren dat Joey en Chandler een baby gebruiken om vrouwen op te pikken. Niet echt een accessoire zoals het hondje van Paris Hilton destijds, meer een magneet zoals chocola bij verdriet. Hadden de Friends echter nog alle zooi die zo'n baby nodig heeft van luier tot spuugdoek, de hippe vader heeft alleen die draagzak. Aannemelijk dus dat de baby niet te leen is en hij niet opzoek is naar een vrouw.
Visualiseer het om je nek en je krijgt het idee

Toen ik net zwanger was vroeg een vriendin van mij meteen over het verdelen van de opvoeding. De hippe vrouw van tegenwoordig heeft namelijk Me Time nodig, tijd voor zichzelf en dat moeten we schijnbaar voorop zetten, meteen ook. Mijn conclusie is dat die hippe vader eigenlijk uit wanhoop naar buiten is gegaan. Zijn vrouw zei "Ik ga even iets drinken met huppeldepup, zorg jij voor baby? Toedeloe". Terwijl de mama met haar perfecte voedings attributen de deur uitloopt, staat papa daar met een uk die geen fles gewend is. Eerst maar eens die melk uit de koelkast in de flessenwarmer. Dat onding waar je water in moet gooien en dan moet hopen dat de melk spontaan de temperatuur wordt zoals baby hem lust. Om dan maar niet te spreken over het testen ervan, even op de pols. Met het omdraaien van de fles schiet de melk al over de pols op de grond. En die druppels op de pols, wat doe je daar eigenlijk mee? Afspoelen? Oplikken??
Eindelijk zit hij daar dan met baby op de arm. Die huilt en kreunt omdat de melk te snel komt, de speen vies is, de melk te koud is, of erger nog te heet. Een poging tot boeren geeft veel meer dan een mondje terug waarna de even niet zo hippe papa snel zijn kleren verschoont, de draagzak pakt, baby erin hangt en naar buiten gaat. Wandelen helpt altijd.
Er is trouwens nog een preciese indicatie dat de hippe zelfverzekerde vader misschien toch schijn is. Met elke stap die hij zet schopt hij tegen de benen van zijn kind, die zijwaards gezakt in een letterlijke zak hangt, terwijl het hoofdje stevig tegen papa's navel wordt aangedrukt met dat slaapflapje. In zijn haast is de hippe vader naar buiten gerend zonder te bedenken hoe je een baby eigenlijk draagt en deze zit daarom in plaats van tegen zijn borst, verkreukelt tegen zijn buik. Een dezer dagen hoop ik toch eens een kiekje te schieten van zo'n trotse vader die vol zelfvertrouwen zijn kind als bal in een net meedraagt.

Vandaag is het lente!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...