dinsdag 19 november 2013

Geweldige chocolade pudding, bijna (of helemaal) suikervrij

Twee avonden achter elkaar heb ik deze heerlijke chocolade pudding gemaakt. Het recept is gebaseerd op dit recept van Joy of Baking, en zoals zoveel recepten van mij op moment, suikervrij. Nou ja, als je wilt, en anders heeft het een beetje suiker in de vorm van pure chocola.
Mijn suikervrije recepten zijn trouwens niet perse gezond zoals groenten en fruit. Er zit alleen geen evil geraffineerd suiker in. Hier gebruik ik maple syrup en stevia. Dus niet giftig maar wel super makkelijk te maken! Jee!

Geweldige chocolade pudding (bijna) suikervrij

(voor de suikervrije variant, laat de chocola eruit. De pudding is dan minder luxe maar nog steeds heel lekker!)

Genoeg voor 4, het is vullend!
Het duurt inclusief wachttijd ongeveer 1,5 uur om te maken.

Uch... ik moet echt eens leren voedsel fotograferen... zelfs Mickey kijkt ongelukkig. Het smaakt veel beter dan het eruit ziet, echt waar!
Ingredienten
- 2,5 eetlepels maizena
- 30 gram ongezoet cacao
- 1/4 theelepel zout
- 100 ml maple syrup
- 1/8 theelepel stevia (95% steviolglycoside)
- 3 grote eigeel
- 315 ml melk
- 100 ml (slag)room
- 40 gram pure chocola in stukjes
- 1 theelepel vanille extract
- 15 gram boter in stukjes

Mix de maizena, zout en cacao in een hittebestendige kom. Gebruik de bolle kant van een lepel om het mengsel langs de zijkant te schrapen om zo de maizena goed te verdelen totdat er bijna geen klontjes meer zijn. Voeg de stevia en maple syrup erbij en klop tot een homogeen mengsel. Klop daarna het eigeel erdoor. Zet de kom opzij.


Doe de melk en de room in een pan en breng tot aan het kookpunt. Haal van het vuur en voeg het langzaam bij het chocolade mengsel. Klop tot alles goed gemengd is.

Giet het mengsel terug in de pan en verhit al roerend op medium totdat het dik wordt. Blijf goed roeren! Als het de consistentie van pudding heeft, neem het van het vuur en klop nog een paar seconden hard door.

Roer de boter, chocolade stukjes en vanille erdoor.

Schep de pudding in een schone kom en dek het af met een stuk bakpapier. Hierdoor vormt zich geen vel op de pudding. Koel de pudding een uur in de koelkast.

Haal de pudding na het uur uit de koelkast, haal het bakpapier eraf en klop nog eens goed door.
De pudding is nu klaar om te eten, jee!
Of het kan terug in de koelkast totdat je het nodig hebt.


Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...