woensdag 15 april 2015

Heerlijke amandel-dadel koekjes recept in 15 minuten, zonder ei, zonder toegevoegd suiker, glutenvrij en eventueel zuivelvrij

Dit simpele recept heb ik vandaag in 15 minuten gemaakt voor onverwacht bezoek (nou ja, verwacht maar veel te vroeg). Het zijn hele lekkere beetje zachte koekjes, glutenvrij, toegevoegd suiker vrij, zonder ei en eventueel zuivelvrij.

Amandel-dadel koekjes


Benodigd:
125 gram amandelmeel 
30 gram boter of margarine
4 dadels
Eventueel een halve eetlepel agavesiroop als je van zoet houd

Een keukenmachine

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. 
Doe een bakpapiertje op een bakplaat.

Stop alle ingredienten in de keukenmachine en maal fijn tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een theelepel of twee water toe als het niet genoeg plakt.
Rol kleine balletjes en druk deze plat op de bakplaat tot ongeveer 1 cm dik. (2 jarige kunnen hier prima bij helpen :)
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak 8 minuten.

Haal de bakplaat uit de oven en draai de koekjes met een spatel om. De overige hitte van de plaat gaart dan de bovenkant van de koekjes nog een beetje. 
De koekjes hoeven niet perse af te koelen maar hoe koeler, hoe steviger. Wel nog chewy (en mocht iemand daar een goed Nederlands woord voor kennen dan hoor ik het graag!)

Ik denk dat ik ze maar amandel-dadel te vroege schoonouders koekjes noem :)

Ik wil 'm mama!!

Trouwens druk druk druk druk! Vandaar even wat stilte van mijn kant. Over 1,5 week moet ik een bruidstaart voor 100 mensen af hebben, voor een bruiloft waar ik tevens de ceremoniemeester ben, en kort daarna een kleine maar zeer gedecoreerde verjaardagstaart in het thema Outlander (de serie). Het wordt leuk! Maar druk dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...