vrijdag 9 mei 2014

Last minute moederdagtaartje, zonder te bakken!


Wat was ik netjes op tijd vanochtend. Om 9:10 stond ik bij de bieb voor een boekstart bijeenkomst speciaal voor kleine kindjes. Er zou een muzikant komen en de kindjes zouden mee kunnen helpen met muziek maken. Maar behalve dat ik voor een bieb stond die nog helemaal niet open was, vertelde daarnaast de medewerker die de prullenbakken buiten aan het zetten was dat er ook echt geen boekstart ding was bij hun vandaag. Zal je altijd zien, heb je het voor mekaar gekregen om je kind aan te kleden, ontbijt te maken, te laten eten, en zelf te eten en aan te kleden, allemaal op tijd, heb je de afspraak verkeerd.... Zucht. En niet alleen dat, ik was ook nog een uur te vroeg. 
Even schoenen op de platenspeler leggen.... Mag dat??

Terug naar huis dus en even opgezocht waar die andere bieb dan zat. Een uurtje later waren we weer op weg en gelukkig op het juiste adres. Daar hebben we gezongen, gedanst, getrommeld, eventjes de harp uitgeprobeerd en nog wat van dat soort dingen. En al die mamas en papas maar zingen ;) daarvoor hebben ze moederdag, om waardering te laten zien voor dat soort dagen hihihi

Daarom een klein makkelijk taartje voor een last minute moederdag kado.

Een simpel aardbeien taartje, zonder bakken

Nodig: 
Een rol koekjes, bastonne is lekker maar het kunnen ook biscuitjes of country cookies of oreos zijn, wat je lekker vind
50 gram boter
Een pak custardpoeder (en melk en suiker om het mee te maken)
Een bak aardbeien
Slagroom

Springvorm 20 cm en bakpapier

Maal de koekjes fijn in een hakmolen of door ze in een afsluitbaar zakje te doen en eroverheen te rollen met een deegroller.
Smelt de boter en meng de koekkruimels erdoor. 
Leg een stuk bakpapier over de bodem van de springvorm en klik de zijkant erop.
Strooi het koekkruimeldeeg over de bodem, verspreid het met de achterkant van een lepel en druk goed aan.
Zet de springvorm in de koelkast.
Maak de aardbeien schoon en snijdt ze in plakjes, zet opzij.
Maak 200 ml custardpudding (zie verpakking)
Giet de nog warme pudding over de koekjesbodem en leg de aardbeien erop.
Zet de springvorm terug in de koelkast om de custard te laten stollen.
Maak de taart vlak voor serveren af door er toefjes slagroom op de doen.
Het is natuurlijk extra genieten om dit taartje op een bordje te schuiven en met twee vorkjes te serveren. Lekker samen smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt! Mocht je een vraag hebben dan wordt deze zo snel mogelijk beantwoord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...