dinsdag 19 januari 2016

Dora voor Nickolodeon

De schone was houdt mijn grote leesstoel in beslag, de droger zit ook nog vol en de wasmachine is net klaar, het kinderspeelgoed dwarrelt nog door de kamer, mijn engelse cv moet nog afgemaakt en ik wilde beginnen aan een sollicitatiebrief vandaag. Helaas lig ik op de bank met knallende koppijn vermoedelijk veroorzaakt door iets dat verkeerd schiet in mijn nek na langdurig tillen van een zware rugzak, een extra tas en af en toe een peuter. Gelukkig kwam er ook een leuk momentje bij. De Senior Producer van Nickelodeon Australie (ik heb gegoogled, het is echt zo) had een mailtje gestuurd of ze mijn Dora-cake mogen gebruiken in een reclamespotje voor hun Parenting Blog. Dat is natuurlijk heel leuk maar antwoorden met alleen ja leek mij wat nutteloos. Natuurlijk mogen ze mijn foto gebruiken, mits ze daar erkenning voor geven. Een linkje, een naam ergens, iets waar uit blijkt dat het van mij is. Doen ze dat niet, nou ja, dan niet. Het is een hele leuke cake, te leuk om niet te delen šŸ˜‰

Floor is nu al 6,5!

vrijdag 8 januari 2016

Kokos chocolade truffels, zonder suiker, lactose vrij, glutenvrij

Deze truffels zijn snel gemaakt met de keukenmachine en ideaal voor feestjes. Geen gluten, geen geraffineerd suiker en geen lactose maar wel heel lekker!

De hoeveelheden komen niet zo heel nauw dus ik houd het op de volume eenheid US Cup. Heb je geen cup in huis dan is een mok prima te gebruiken.

Kokos chocolade truffels, zonder suiker, lactose vrij, glutenvrij

Maakt ongeveer 20 balletjes 
De kleine truffels op de achtergrond waren tijdens het kokosrollen al verdwenen :D

Benodigd
15 ontpitte dadels
1/4 cup cacaopoeder
1 cup geraspte kokos en een beetje extra voor decoratie
1/2 cup kokosolie
1 cup pecan noten

1/4 cup water

Keukenmachine (food processor)

Doe de dadels, kokos en kokosolie in de keukenmachine. Pulseer totdat de dadels redelijk fijn zijn.
Roer de cacao er met een lepel door (anders stuift het heel erg).
Voeg de helft van het water toe.
Zet de keukenmachine aan en laat 2 minuten draaien.
Voeg de pecannoten toe en pulseer nogmaals. Dit is een beetje naar eigen inzicht, je kan de nootjes grof houden of juist heel fijn malen. Afhankelijk van wat je lekker vindt.

Het mengsel moet nu plakkerig genoeg zijn om een balletje mee te draaien. Mocht dit niet zo zijn, zet de keukenmachine nogmaals aan en voeg een eetlepel water per keer toe. 

Draai balletjes ter grote van een grote knikker (of dezelfde diameter als een twee euro munt).
Leg ze op een bord en zet deze minstens 30 minuten in de koelkast.
Doe wat geraspte kokos in een kom en rol de gekoelde balletjes er doorheen.

Bewaar de kokos chocolade truffels afgedekt in de koelkast. Haal ze 30 minuten voor gebruik eruit. Hoe langer ze staan, hoe zachter de truffel.

Hoe waren jouw feestdagen? Vol gestopt met kerstkransjes en oliebollen? Of gezonder gegeten?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...